top of page
IMG_5024_edited.jpg

Praktiske oplysninger

Kontoret har åbent

Mandag – fredag kl. 9.00 – 15.00

 

Kontaktoplysninger

Klik her.

 

Skoleleder

Thomas Lunau

 

Undervisere

Alle lærere er uddannede og udøvende kunstnere.

Klik her for at se de akutelle undervisere på Sønderjyllands Kunstskole.

 

Undervisning

Al undervisning foregår typisk i kunstskolens fire atelierer: Atelier Robert Rauschenberg (plan 3), Atelier Louise Bourgeois (plan 3), Atelier Joseph Beuys (plan P2) og Atelier David Hockney (plan P2).

Alle atelierer  er indrettet med AV-udstyr til undervisningsbrug.

Se ateliererne her.

 

Fritidspas

Ikke alle forældre har ressourcer til at hjælpe deres barn/børn til en aktiv fritid sammen med andre børn – enten på fodboldbanen eller i en forening. Derfor tilbyder Sønderborg Kommune støtte til en glad og aktiv fritid for de 3 til 23-årige. Man kan søge om fritidspas på kommunens hjemmeside her.

 

Fotos

Vi tager løbende billeder af kursister i undervisningssituationer til vores hjemmeside og andet PR-materiale. Hvis du ikke ønsker at blive fotograferet, beder vi dig give os besked herom ved at skrive til kunstskolen på

e-mail. kunstskolen@sonderborg.dk. Husk at oplyse dit navn og holdnummer.

 

Materialer

Materialer er ikke medregnet i kursusgebyret (hvis ikke andet er angivet).

 

Kursusstart

Inden kursusstart vil du modtage besked, hvis der er nødvendige praktiske oplysninger. Ellers skal du blot møde op på kunstskolen på det angivne tidspunkt.

 

Ferier

Eftermiddags- og aftenboldene følger normalt folkeskolens ferier.

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt os venligst i kontorets åbningstid på tlf. 8872 4224. Du kan også klikke her for at kontakte os via kontaktformularen.

Bixen

Sønderjyllands Kunstskole råder over egen butik for indkøb af kunstmaterialer.

Varesortimentet er stort, og priserne er meget fordelagtige. Specielle varer udenfor sortimentet kan normalt bestilles hjem efter aftale. 

Klik her for at læse mere om Bixen.

 

Parkering

Det er muligt at parkere ved og omkring Multikulturhuset.

Læs mere om parkering her.


Betingelser


Læs vores betingelser ved at klikke her. 

Om skolen
Historien
IMG_5310.JPG

OM SKOLEN

 

 

Sønderjyllands Kunstskole blev stiftet i 1979 under navnet Sønderjyllands Kunstakademi, og første kursusudbud fandt sted i foråret 1980.

Initiativgruppen var en kreds af billedkunstnere, amatører og kunstinteresserede, og formålet med skolen var og er at give alle mulighed for både praktisk og teoretisk undervisning i kunstens mange facetter. Skolen kombinerer klassisk undervisning i tegning, maling, akvarel, croquis, skulptur, grafik, teori og kunsthistorie med undervisning i nyere fag som foto-, video-, computer- og installationskunst.
 

Sønderjyllands Kunstskole havde indtil 2017 til huse i det gamle Amtmandspalæ på Brorsonsvej. Fra efteråret 2017 har Kunstskolen fået byens bedste udsigt i de nye dejlige lokaler i toppen af Multikulturhuset på havnen, Nørre Havnegade 15 i Sønderborg. 

 

Skolen har ud over alle vores daglige kursister plads til 14 fuldtidsstuderende på dagskolen. Eleverne på dagskolen deltager i et 1-årigt intensivt undervisningsforløb kaldet BGK (Billedkunstnerisk GrundKursus). BGK-eleverne bruger året som forskole til kunstakademier, design- eller arkitektskoler og lignende.

Læs mere om BGK på den officielle hjemmeside her.
 

For at kunne blive optaget på BGK skal man bestå en optagelsesprøve hvor elevens talent og potentiale for optagelse på en videregående kreativ uddannelse vurderes af fagpersonalet. Lærerne på BGK er alle anerkendte, uddannede og udøvende kunstnere. Kunstskolen benytter sig jævnligt af gæsteundervisere fra ind- og udland.

 

Sønderjyllands Kunstskole tilbyder endvidere ungBGK, som er et forløb for 15-19 årige. Dette forløb er dog et betalingskursus. Læs mere om ungBGK her.
 

Udover Dagholdsundervisning har Sønderjyllands Kunstskole debatforedrag, ugekurser, eftermiddags-, aften- og weekendkurser samt børnebilledskole.

Se alle kurser her.

bottom of page